Tilinpäätös ja verosuunnittelu

Tilinpäätökset ammattitaidolla - kaikki yritysmuodot

Tilitoimisto Nettokate Oy laatii ammattitaidolla kaikkien yritysmuotojen tilinpäätökset ja veroilmoitukset yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tilinpäätöksen laatimisen perustana on hyvin tehty kirjanpito. Meillä on kokemusta  eri aloilla toimivien yritysten tilinpäätösten teosta, joten tunnemme monen alan erityispiirteitä. 

 

Tilinpäätöksen tarkoituksena on kertoa yrityksen tilikauden tulos ja tilinpäätöshetken varallisuus. Laadimme kaikki pk-yrityksen tilinpäätökseen tarvittavat dokumentit: tuloslaskelman, taseen sekä liitetiedot. Hoidamme myös lakisääteisten veroilmoitusten tekemisen määräaikaan mennessä. Tilikaudelta tehtävä tuloveroilmoitus perustuu yrityksen tilinpäätöksestä saataviin tietoihin. Tarvittaessa autamme asiakkaitamme tilinpäätöksen tulkinnassa ja toimenpiteiden suunnittelussa.

Verosuunnittelu - yrityksen ja omistajan etu

Verosuunnittelun tarkoituksena on löytää yrityksen ja sen omistajien kannalta verotuksellisesti edullisin vaihtoehto. Verosuunnittelua kannattaa tehdä yhtiömuodosta ja koosta riippumatta. Esimerkiksi henkilöyhtiöissä yrityksen verotus linkittyy tiiviisti omistajan henkilökohtaiseen verotukseen. Tilinpäätöksen laatimisen yhteydessä huomioimme eri vaihtoehtojen vaikutukset verotukseen. Suoritamme poistot ja erilaiset menot ja niiden jaksottamisen asiakkaan kannalta mahdollisimman kannattavalla tavalla. Verosuunnittelu auttaa myös vastaamaan kysymykseen, kannattaako omistajayrittäjien maksaa itselleen palkkaa vai nostaa osinkoa ja missä suhteessa.

 

Verosuunnittelussa suunnitteluajan on mielellään oltava pitempi kuin yksi vuosi. Verosuunnittelu on ajankohtaista varsinkin silloin, kun aloitetaan pohtimaan sukupolvenvaihdosta tai muita omistusjärjestelyjä. Tällöin kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteyttä asiantuntijaan, jotta voidaan paremmin hyödyntää eri keinoja. Verosuunnittelussa pohditaan esimerkiksi yhtiömuotoihin ja voitonjakoon liittyviä kysymyksiä. Yhdessä asiakkaan kanssa voimme pohtia eri vaihtoehtoja täysin luottamuksellisesti.

Ota yhteyttä kun tarvitset apua yrityksesi talouden suunnitteluun!

Tutustu muihin palveluihimme